Zoeken
  • communicatie ZZG

Het Dispensarium in Plaisance - Haïti

Tekst en foto’s : Fidema vzw - fidema.org

Plaisance is de hoofdstad van het gelijknamig arrondissement in het Noorden van Haïti, zowat 34km ten zuidwesten van Cap Haïtien.

Sinds 1965 vervult het Dispensarium Populorum Progressio een sleutelfunctie bij de opvang van moeders en kinderen, slachtoffers van verkeersongevallen en tropische ziekten.

De inrichting van het Dispensarium in Plaisance is dringend aan vernieuwing en uitbreiding toe.

ZZG Ziekenhuis Zonder Grenzen, een Belgische NGO met als basis Champion, doet intensief aan recuperatie van bruikbaar medisch materiaal in ziekenhuizen en bij (para)medische beroepen. Met de steun van Rotary Oostende kon Fidema beroep doen op ZZG. En zo komt het dat een container (60Ft !!!), vol met nauwkeurig uitgezocht waardevol medisch materiaal, op 21 mei aangekomen is in de haven van Port-au-Prince.

Dr Leen Coene, tropenarts, leidde de installatie van het materiaal in Plaisance en stelde onmiddellijk een inventaris op van de noden die nog verder ingevuld moeten worden om het dispensarium zijn dienstverlening optimaal te laten vervullen. Ook de personeelsbezetting wordt in kaart gebracht en zo nodig aangevuld.


Fidema dankt uiteraard van harte de beheerders en medewerkers van ZZG voor hun zorg en toewijding bij het zorgvuldig uitkiezen van het materiaal en het deskundig laden van de container. Ook naar leden van Rotary Oostende gaat onze hartelijke dank uit voor hun financiële steun.
20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven