Zoeken
  • communicatie ZZG

Nieuw grootschalig project in CongoMr. Mabaya, kwam in 2017 voor de eerste keer in contact met Ziekenhuis Zonder Grenzen en heeft ons sindsdien meerdere malen bezocht.


Hij is de tussenpersoon van de Stichting "Voici l'Homme", die sinds 2010 in Kinshasa is gevestigd en wordt geleid door dominee François Mutombo, met als hoofddoel de rehabilitatie van gezondheidscentra en dispensaria.


In 2019 stelde de heer Mabaya ons voor aan de nationale politie van Kinshasa, waar twee containers naartoe werden vervoerd met materiaal voor het centrale referentieziekenhuis.


Aan het einde van vorig jaar kreeg de heer Mabaya een nieuwe opdracht, namelijk het uitrusten van verschillende ziekenhuizen van de Congolese strijdkrachten, verspreid over zes verschillende gebieden in de Democratische Republiek Congo.


Dit zijn ziekenhuizen bestemd voor de verzorging van militairen en hun gezinnen, maar ook voor de inheemse bevolking. Dit grootschalige project staat onder toezicht van generaal-majoor Monique Ngomo (zie foto).

In januari 2021 werden drie containers van elk 60 m³ verscheept met basisuitrusting zoals bedden en matrassen, onderzoektafels, rolstoelen, rollators, kantoormeubilair, maar ook met specifiekere uitrusting zoals dialysemachines en bewakingstoestellen.


Later dit jaar wordt dit project verder geëvalueerd.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven