Zoeken
  • communicatie ZZG

Saint Georges Ziekenhuis – Magara, Burundi


Magara is een Burundese gemeente gelegen in de provincie Bujumbura Rural, langs het Tanganyikameer en op 41 km van de stad Bujumbura. De gemeente is opgericht in 2012 door een Burundese abt met Duitse weldoeners en werd in hetzelfde jaar overgeplaatst naar het aartsbisdom van Bujumbara. In 2015 werd het beheer van de gemeente overgedragen aan de Congregatie ‘Bene Umukama’.


In het gezondheidscentrum in Magara werken drie zusters: twee als verpleegsters, één als manager. Drie (privé)artsen zijn om de beurt vijf dagen per week aanwezig. Het gezondheidscentrum ontvangt 850 patiënten per maand en moet dringend uitgebreid worden tot een volwaardig plattelandsziekenhuis.


Voor de dichtstbijzijnde ziekenhuizen, nl. in Kabezi of Rumongué, moet men 30 km reizen. Voor de bevolking met weinig middelen is dat allesbehalve ideaal.


In samenwerking met de heer Dusausoit, lid van de Rotary Club van Virton, verzond ZZG in maart medisch materiaal naar Saint Georges. Het toegezonden materiaal bestond uit gynaecologisch, pediatrisch en ander materiaal. Opnieuw een succesverhaal voor ZZG en de betrokken partijen !23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven